Why Drum?

Why Drum?

3 min

Drummen verenigt, geeft energie en inspireert! Het creëert direct betrokkenheid en het is leuk!

Een aloud ritueel in een ‘nieuw jasje’

Drummen, Afrikaans trommelen, is een aloude manier van communiceren en het vormen en versterken van een gemeenschap. In Afrika en tal van andere culturen wereldwijd, wordt er voorafgaand aan het nemen van belangrijke beslissingen, een bijeenkomst georganiseerd in het centum van het dorp waar muziek wordt gemaakt. Het plezier van muziek maken, breekt barrières en creëert een gevoel van eenheid en saamhorigheid en stelt de gemeenschap in staat om op een effectieve manier beslissingen te nemen.

Een bedrijf is een gemeenschap en de waarde van een verenigde gemeenschap is kostbaar. Gezamenlijk drummen in een groep op Afrikaanse trommels, verenigt uw teamversterkt verbinding en verbetert de groepsdynamiek.

Voordelen van gezamenlijk drummen

Het leidt tot eenheid en teambuilding
Muziek is een universele taal. Interactief drummen breekt barrières van hiërarchie, leefttijd, geslacht, cultuur en taal. Drummen breekt het ijs en is een effectieve manier om een diverse groep van mensen met elkaar te laten communiceren, naar elkaar te laten luisteren en als team samen te werken en muziek te maken. Het leidt tot een groepsgevoel, tot saamhorigheid, en geeft iedere deelnemer het gevoel ‘erbij te horen’.

Het stimuleert, geeft ontspanning en maakt mensen ontvankelijk
Het brengt mensen snel in een staat waarin ze gefocust en helder zijn. Drummen is daardoor ideaal voor lange conferenties en congressen – om deelnemers nieuwe energie te geven en op te peppen tussen presentaties door of voorafgaand aan een speech. Drummen ontlaadt stress – zodra je begint te trommelen, bevindt je je direct in het hier en nu.

Het boort creativiteit aan
De deelnemers wordt geleerd om te stoppen met denken en om het ritme te voelen! De linker- en rechterhersenhelft worden tegelijkertijd gebruikt. Dit stimuleert het creatieve of het ‘out of the box’-denken.

2013-01-03 - Lyreco Day II - 244

Leren en inzicht
De analoog tussen het orkest en het team geeft een enorm inzicht. De deelnemers leren door de muzikale ervaring hoe belangrijk het is om samen te werken en naar elkaar te luisteren. Ze leren ook hoe groot het belang is van hun eigen, individuele inbreng, binnen de context van het team.

Plezier!
Het aspect ‘plezier’ bij Drum Cafe is enorm aanstekelijk – zelfs de meest gereserveerde of cynische persoon van het team zal aan het einde van het event lachend en trommelend zich uitleven. Interactief drummen met Drum Cafe is een feest!

Waarom kiezen om met uw bedrijf te gaan drummen?

Naast de genoemde voordelen, zijn er tal van andere redenen om ervoor te kiezen om met uw bedrijf of tijdens uw evenement te drummen.

Drummen is kort en krachtig
Drummen hoeft het werk niet lang te onderbreken. Een interactieve drumsessie duurt gemiddeld een uur. Het effect is direct merkbaar en heeft een langdurige werking. We kunnen ‘s ochtends om 8 uur beginnen, en om 9 uur weer de deur uit zijn! We garanderen een verkwikkende start van de dag. We kunnen een drumsessie doen als vergaderbreak, of tussen presentaties door, of we kunnen het einde van uw dag verzorgen, waardoor u uw groep een uur later geheel opgeladen, geënthousiasmeerd en verenigd de dag afsluit. Er kunnen ook kortere of langere sessies worden gegeven van 10 minuten tot 2,5 uur of meerdere verspreid over de dag, zodat het interactieve drummen is verweven met uw evenement.

Het meest toegankelijke instrument dat er bestaat
De trommel is het makkelijkste instrument om te bespelen voor niet-muzikanten. Om te kunnen trommelen heb je geen talent, aanleg of lichamelijke vaardigheden nodig – alleen maar een dosis plezier! Aangezien we 9 maanden lang de hartslag van onze moeder horen, is de trommelslag in ieder van ons van nature aanwezig.

Makkelijk te organiseren
Een Drum Cafe evenement is makkelijk te organiseren. Overal waar uw evenement plaatsvindt kan een drumevenement plaatvinden. We komen naar de locatie waar u uw evenement houdt en nemen voor iedere deelnemer een trommel of ander percussie-instrument mee. Dit kunnen we doen voor groepen vanaf 20 personen tot zeer grote groepen van duizenden mensen. Het enige waar u voor zorgt is de ruimte en stoelen.

Unieke ervaring: krachtig en opwindend
De ervaring van het trommelen in een groep is uniek en laat een geweldige indruk achter bij de deelnemers. Ze gaan gegarandeerd naar huis met verhalen over hun belevenissen tijdens de interactieve drumsessie. Trommelen is simpelweg de meest krachtige tool voor teambuiding en de meest opwindende vorm van entertainment voor bedrijven.