Top 10


De repetitieve beweging van het bespelen van de trommel, in combinatie met uithoudingsvermogen vormen een geweldige workout.
U kunt zittend of staand percussie spelen maar hoe dan ook: je handen, vingers, armen en voeten zijn voortdurend in beweging en krijgen een te gekke workout!

Meer coördinatie – het spelen van percussie-instrumenten helpt met je coördinatie en motoriek.
Drummen maakt gebruik van de handen, vingers, armen en voeten. Het vereist gelijktijdige beweging en perfecte timing die de ritmische coördinatie verbetert.

Maakt gelukkig – tijdens het drummen maakt het lichaam o.a. endorfinen, en Alpha golven aan in de hersenen, die geassocieerd worden met een algeheel gevoel van geluk en euforie. Het maken van een beat is daardoor een natuurlijke stemmingsversterker: het is spontaan en energiek.
De trillingen zijn onderhoudend en leiden tot positieve energie.

Verbetert het immuunsysteem – Studies hebben aangetoond, dat tijdens alternatieve therapieën, waarbij de deelnemers trommelsessies deden, er hogere niveaus van natuurlijke ‘killer T-cellen’ aangemaakt werden.
Deze zijn verantwoordelijk voor de strijd tegen kankercellen en andere virussen, zoals HIV. Zo krijgt uw immuunsysteem een enorme boost, waardoor je dus echt gezonder en fitter wordt door te trommelen!

Verlicht spanning – je kan zelf het ritme bepalen van het trommelen.
Of je nu snel of langzaam wil spelen, het is aan jou.
Zodra je muziek gaat maken en in het ritme van de beat komt, verplaats je je bewustzijn naar het ‘nu’. In dat moment, ben jij één met je instrument, verder hoef je even niks en heb je geen tijd meer om je zorgen te maken over andere zaken.

Verbeterd leerproces – De trommel is een gebruiksvriendelijk instrument dat iedereen kan bespelen.
Elke soort van muziek maken is een leuke leerervaring.
Het biedt een unieke leercurve met snelle resultaten, makkelijk toegankelijk voor iedereen van klein – groot, jong – oud.

Stimuleert creatieve zelfexpressie – Het vinden van je eigen ritme zorgt voor nieuwe perpectieven.
Drumsessies met anderen versterken synchroniciteit en verbinden gelijkgestemden.
Dit werkt inspirerend en brengt mensen bij elkaar voor een geweldige ervaring.

Helpt tegen chronische pijn – Trommelen kan bijdragen aan een afleiding van pijn.
En het helpt de aanmaak van endorfinen en endogene opiaten – oftewel: lichaamseigen pijnbestrijders.
Het trommelen creëert zo een uniek en esthetisch genot, waardoor fysieke en emotionele spanningen los gelaten kunnen worden.

Op gang brengen van diepe ontspanning – er is onderzoek gepleegd naar bloedsamples waar uit tevoorschijn kwam, dat tijdens een drumsessie van een uur duidelijk te zien was dat er een verlaging had plaats gevonden van het stresshormoon in het bloed.
Stress en negatieve gevoelens kunnen blokkades gaan vormen.
Trommelen is actief en is een manier van zelfexpressie, waarbij je afleiding creëert en zo je hoofd en je lichaam even vrij kan maken van deze gevoelens.

Hulp bij therapie in de verslavingszorg – Studies hebben bewezen dat het effect van het drummen tijdens therapieën in de verslavingszorg enorm hielpen bij het herstel van hun patiënten.
Door te trommelen wordt de productie van theta-wavegolven verbeterd en hersengolven gesynchroniseerd en deze versnellen zo de weg naar herstel.

Trommelen is natuurlijk geen geneesmiddel, maar kan zeker bijdragen aan een gezondere levensstijl. Dus is het nog niet eens zo’n gek idee om de mogelijkheid om trommels te verkopen in een apotheek aan te gaan bieden in de toekomst?