Positieve vibes

Positieve vibes

4 min

Wist je dat?

Trommelen een positieve bijdrage levert aan het welzijn? Positieve mensen zijn gelukkiger, gezonder, gezelliger en erg inspirerend. Maar gaat het dan niet heel slecht met de wereld waarin we leven? Ja, soms lijkt het alsof iedereen het hier over eens is. En weet je wat? Een heleboel mensen die het tegenovergestelde geloven zien juist overal bewijs dat de wereld mooier wordt.

Is het glas half vol of half leeg? Dat is aan jou. Bij Drum Cafe trommelen we voor een mooiere wereld en daarom geven we je hier hieronder 9 praktische tips om stap voor stap positiever te worden:

  1. Besef dat realiteit buigbaar is

‘De realiteit’ bestaat niet. Er bestaan momenteel zo’n 6 miljard realiteiten op aarde, en ieder persoon denkt dat zijn realiteit de enige echte is.
Je kunt je realiteit buigen hoe je wilt. Door positief te denken zal de realiteit er positiever uitzien. Door te beseffen dat alles relatief is ( waaronder ‘goed en slecht‘ ) kun je het leven ervaren op je eigen voorwaarden.

  1. Betrap jezelf (en elkaar) op negativiteit

Zoek een maatje waarmee je wilt leren om positiever te zijn. Betrap elkaar op negatieve uitspraken en probeer het direct om te draaien naar een positieve uitspraak.

Doe dit ook in gedachten. Laat een belletje rinkelen zodra je in een negatieve gedachtespiraal zit. Pak je gedachten op en richt ze de andere kant op. Focus je op de dingen die goed zijn aan datgene waarover je negatief praat of denkt.

positievere-gedachten

  1. Richt je op alle dingen die goed gaan

De meeste mensen en de media houden zich bezig met alle dingen die fout gaan. Richt je voortaan steeds meer op zaken die goed gaan. Maak regelmatig een lijstje met dingen waarvoor je dankbaar bent in je leven. Besef dat positieve zaken doorgaans niet als ‘nieuwswaardig’ worden bestempeld, maar dat ze wel degelijk gebeuren. Iedere seconde opnieuw.

 

  1. Voed je vertrouwen in de wereld

Balanceer je wereldbeeld. Het journaal vertelt je wat je moet weten over de ellende in de wereld. Zet hier iets positiefs tegenover. Bekijk bijvoorbeeld regelmatig een inspirerende presentatie op TED, dat helpt je weer wat perspectief terug te krijgen over hoe de wereld er werkelijk voor staat. Bekijk bijvoorbeeld deze video van Drum Cafe!

TEDx

  1. Zoek de keerzijde van ‘negatieve’ gebeurtenissen

Bewijs aan jezelf dat alles relatief is, denk aan een bekende uitspraak van Johan Cruijf: ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’. Bijvoorbeeld:

Je auto ging kapot. Daardoor moest je noodgedwongen op de fiets naar je werk, waardoor je ontdekte hoe lekker dit eigenlijk is, waardoor je nu een paar kilo kwijt bent en je veel fitter voelt.

Niets is alleen maar negatief. Probeer uit elke ervaring iets positiefs te halen, dat helpt je vooruit!

  1. Lach meer, wees het zonnetje in huis

Net zoals trommelen, is lachen is echt gezond. Het geeft een boost aan je immuunsysteem, het ontspant je lichaam, het levert gelukkig makende hormonen op, het is een goede workout voor je lichaam, lachen vermindert angst, vermindert stress en het helpt ons betere relaties te ontwikkelen.

2013-01-03 - Lyreco Day II - 201

  1. Besef dat positiviteit belangrijk is voor jezelf en de wereld

Zet een positieve levenshouding hoog op je prioriteitenlijstje. Zodra je merkt dat je je positiviteit verliest, doe dan je best om het snel terug te vinden.

Positiviteit vind je in vertrouwen, liefde, vooruitgang, verbondenheid en hoop. Soms is het niet makkelijk om positief te blijven. Maar besef dat het juist in deze situaties des te waardevoller is om positief te zijn.

  1. Ontspan: stress is angst en angst is negativiteit

Stress ontstaat uit angst. Angst dat je niet goed genoeg bent, dat je iets niet genoeg kunt. Angst dat je kunt falen, dat je niet op tijd klaar zult zijn, dat de toekomst minder fijn zal worden dan het heden.

Relax

Stress is ongezond voor lichaam engeest. Spanning staat in de weg van een positief leven. Dus ontspan. Laat die negatieve energie los. Vertrouw op jezelf en heb vertrouwen in de toekomst. Overigens: Wist je dat trommelen ook een hele goede stress-reliever is?!

  1. Glimlach naar iedereen

Oké, tijd voor een tuttige oefening. Tover, terwijl je deze laatste alinea’s leest, een glimlach op je gezicht. Ik weet het, er is geen concrete aanleiding om te lachen, maar doe het toch eens. Laat je tanden verschijnen!

Normaal gesproken lach je als je iets leuks meemaakt. Je kunt echter ook gewoon beginnen met lachen. Je hersenen krijgen dan het idee dat er blijkbaar iets leuks aan de hand is, waardoor je stemming verbetert.

Kortom, geloof dat je je echt kunt inzetten om jouw leven en die van de mensen om je heen mooier te maken. Dus glimlach naar jezelf, glimlach naar de mensen om je heen, glimlach naar vreemden op straat.

Verspreid je positieve vibe! En trommel met ons mee!

big smile

Patrick Tromp
CEO Drum Cafe