Trainingen

Trainingen

Ontdek Drum Cafe’s trainingsprogramma’s voor leiderschap, communicatie, kennismaking en samenwerken!

Onze medewerkers waren zeer enthousiast, het gaf een echt groepsgevoel. Het ijs was direct gebroken, de ambiance zat er goed in.
Steven Govaerts, Training & Development Manager, Autogrill Belux

Drum Cafe betekent: actie!

Wij geloven dat de bouwstenen van succes te vinden is in eenheid. We gebruiken muziek om de voordelen van groepcohesie te laten zien. Het grootste deel van de training is non-verbaal en is erop gericht snel barrières tussen deelnemers te doorbreken en om de integrale rol die iedere deelnemer speelt in het succes van de groep te belichten.

Met onze creatieve aanpak waarbij de zintuigen worden gestimuleerd, wordt snel duidelijk dat de grootste successen worden behaald als we in harmonie werken. De taal van ritme is gekozen omdat het een beroep doet op onze instincten. Mensen zijn emotioneler en meer betrokken als ze meedoen aan een Drum Cafe training, dan wanneer er alleen gepraat wordt en rollenspellen worden gedaan. De boodschap die wordt uitgedragen en de lessen die worden geleerd, worden daardoor beter opgenomen.

Drummen als metafoor voor leidinggeven
Bijna iedere teambuildingstraining of leiderschapsseminar gaat over communicatie en leiderschapsvaardigheden. Tussen leidinggeven in bedrijven en gezamenlijk trommelen zijn grote overeenkomsten te vinden.

De reden dat een Drum Cafe evenement ook met duizenden deelnemers werkt, ligt simpelweg in de manier van communiceren en de aansturing. Tijdens een Drum Cafe training, leren de deelnemers naar elkaar te luisterenfeedback te geven en nemen ze actief de leiderschapsrol over. Leiders leren hoe ze gemakkelijk kunnen herkennen of collega’s de boodschap die zij uitzenden begrijpen. Men ontwikkelt vaardigheden om de boodschap die wordt uitgedragen op verschillende manieren te presenteren.

Het Drum Cafe programma is een reflectie van een drukke werkomgeving. Deelnemers worden uitgedaagd om op verschillende prikkels te reageren zonder het trommelen te onderbreken en bij hun eigen ritme te blijven. De manier waarop een grote groep drummers wordt gedirigeerd, verschilt niet heel veel van het aansturen van een bedrijf. Het leiden van mensen in een Drum Cafe sessie vraagt om het overstijgen van individuele verschillen en vaardigheden om een gezamelijk doel te bereiken, namelijk het maken van muziek.

Deze aanpak is geschikt voor deelnemers vanuit verschillende functies, verschillende afdelingen en functionele gebieden van een organisatie, en zelfs vanuit verschillende werelddelen. Ondanks alle verschillen en hiërarchieën, slaagt de Drum Cafe aanpak erin iedereen te betrekken die aanwezig is.

De interactieve sessies van Drum Cafe zijn ook zeer geschikt als metafoor voor bijvoorbeeld verschillende positiesteams en afdelingen binnen een bedrijf. Hierbij worden verschillende ritmes gebruikt voor bijvoorbeeld verschillende afdelingen. Elke afdeling heeft een eigen cultuur en dus ook een eigen ritme en geluid!

Trainingsprogramma op maat

Het trainingsprogramma van Drum Cafe is uitermate geschikt voor trainingen en workshops op het gebied van teambuildingsamenwerkenleiderschap en communicatie.

Drum Cafe stelt in samenwerking met uw bedrijf een
op maat gesneden programma op. Het kernwoord bij de Drum Cafe trainingen is interactief: alle deelnemers bespelen instrumenten zoals de djembé en de Boomwhacker. Het is een levendige training, die iedere cel in het lichaam wakker schudt en een gevoel van verbondenheid creëert. Door samen te lachen, te spelen en naar elkaar te luisteren, ontstaat er onbewust en ongedwongen in een razend tempo een gevoel van eenheid en een positieve sfeer.