Teambuilding

Teambuilding en kennismakingsprogramma

Drummen is de oudste vorm van teambuilding. De universele taal van muziek en ritme verbindt! Ontdek de muziek en het ritme van uw team, afdeling of organisatie en ervaar de enorme kracht en potentie die in uw groep schuilt!

Fantastisch om te zien hoe een groep van 160 mensen er helemaal voor ging en samen een geweldig geluid voortbracht! Een aanrader voor een teambuildingevenement!
Karin Paardekoper, Vacansoleil

De ‘spirit’ van verbondenheid

Drummen brengt mensen bij elkaar en geeft een gevoel van saamhorigheid. Muziek en ritme zijn, net als sport en de Olympische Spelen, universele talen die alle grenzen overschrijden – tussen personen, in organisaties en tussen culturen. Wereldwijd heeft Drum Cafe met haarinteractieve teambuildingsprogramma haar succes bewezen door het vormen vankrachtige teams en het verenigen van bedijven door het creëeren van een sterk gevoel van verbondenheid.Het teambuildingsprogramma van Drum Cafe is succesvol ingezet bij strategievormingverandertrajectenfusieskennismakings en
beeldvormingsdagen.

Waarom teambuilding met Drum Cafe werkt

Drum Cafe leert medewerkers als team samen te werken en leert ze inzien hoe dit leidt tot een beter resultaat. Wat voor gezamenlijk drummen geldt, geldt ook voor gezamenlijk werken in de organisatie. Met deze vorm van teambuilding, waarin men gezamenlijk muziek maakt, ervaart men de kracht van eenheid. Het is het perfecte platform voor teams om het effect te ervaren van gezamenlijk werken aan een gemeenschappelijk doel.

Ons teambuildingsprogramma bestaat uit verbindencommuniceren en luisteren. Via interactief drummen motiveren en inspireren we uw medewerkers en verenigen uw bedrijf.Ieder individu brent zijn unieke geluid in de mix die het ‘one-of-a’kind’-percussieorkestvormt. Het is een unieke vorm van teambuilding die krachtiger werkt dan ooit en alle verwachtingen overstijgt.

Pay-off van teambuilding met Drum Cafe

Ons teambuildingsprogramma draagt bij aan:

 • Creëeren van teams
 • Doorbreken van barrieres tussen individuen en afdelingen
 • Nastreven van het gemeenschappelijke doel, missie of visie
 • Verbeteren van communicatie
 • Dichten van de kloof tussen top management en de organisatie
 • Motiveren van medewerkers
 • Beter leren samenwerken
 • Efficiënter met elkaar leren werken
 • Heel veel plezier maken met elkaar

Hoe het teambuildingsprogramma van Drum Cafe eruit ziet

Stap 1: Speelveld creëeren
We beginnen met het verbreken van alle barrières door van start te gaan met non-verbale communicatie. Muziek is een universele taal die op een universele manier grenzen kan doorbreken en de mens als individu kan overstijgen. In Afrika en in vele andere culturen over de hele wereld, wordt drummen eeuwenlang gebruikt om mensen bij elkaar te brengen.

Stap 2: Iedereen verbinden middels een gezamenlijk thema
We gaan aan de slag met de bas, de grondtoon van de muziek, de basis van verbinding. Voor iedere organisatie geldt, dat om successen te kunnen behalen, er één of andere vorm van verbondenheid moet bestaan. Dit kan verbinding zijn met de visie, missie of met de waarden van de organisatie. Het kan ook de verbondenheid zijn met het behalen van een bepaald doel of bepaalde uitdaging waar men voor staat. Wij gebruiken de bas als metafoor om de kracht van de verbinding binnen de groep te demonstreren.

Stap 3: Diversiteit onderzoeken
Iedereen heeft een unieke toon en een individuele bijdrage die uniek is. We onderzoeken deze en ontdekken hoe groot de diversiteit in de groep is en wat ieders bijdrage aan het geheel is. Via actie-reactie laten we zien wat de invloed van communicatie is: hoe belangrijk het is om goed naar elkaar te luisteren en goede feedback te geven.

Stap 4: Gezamenlijk interactief percussie-optreden
We brengen alle drumvaardigheden die we geleerd hebben in de praktijk door een gezamenlijk percussie-optreden vorm te geven, waarbij we gebruik maken van diverse percussie-instrumenten. We omarmen onze diversiteit en geven uiting aan onze zelfexpressie en leiderschap door deze uitbundig met elkaar te vieren. Dit is tegelijkertijd een waardevolle les in leiderschap. Leiderschap gaat om weten wanneer je wel en niet speelt. Wanneer het juiste moment is voor een solo en wanneer het tijd is om je medespelers te ondersteunen.

Interactieve Drum- en Boomwhackersessie

Er zijn verschillende muziekinstrumenten die we kunnen inzetten tijdens het teambuildingsevenement.

Interactieve Drumsessie
Tijdens een interactieve drumsessie wordt gebruik gemaakt van percussie-instrumenten, zoals de djembé, waarbij iedereen zijn eigen djembé heeft en binnen enkele minuten onderdeel uitmaakt van een drummend orkest. Dit geeft nieuwe energie en leidt ertoe dat mensen snel in de stemming komen om met elkaar aan de slag te gaan en in contact te zijn. Dit wordt ondersteund door het leren van verschillende ritmes en het doen van vraag en antwoord spelletjes.

Boomwhackersessie
Bij een boomwhackersessie krijgt iedereen een Boomwhacker. Boomwhackers zijn vrolijk gekleurde plastic buizen die perfect op toon zijn. De verschillende lengtes van de buizen geven verschillende klanken. Met behulp van deze instrumenten kunnen de deelnemers gemakkelijk gemengd worden. Dit maakt deze sessie ideaal om groepen in te delen en nieuwe mensen te ontmoeten. De Boomwhackers kunnen ook heel goed voor een buitenevents en staande groepen gebruikt worden.

Aantal deelnemers en duur van de sessies

Er kunnen verschillende sessies, shows en workshops worden ingezet gedurende een dag(deel) of meerdere dagen. Er kan een kick-off worden vormgegeven of een afsluiting worden verzorgd, waarbij de deelnemers een interactieve show vormgeven, die gedurende dag kan worden voorbereid, tussen bedrijfspresentaties, workshops en bijeenkomsten door. Een sessie kan enkele minuten tot meerdere uren duren.

Andere mogelijkheden die wij bieden zijn:

 • Mini-Shaker give-away
 • Boomwhacker give-away
 • Mini drum give-away
 • Foto’s en/of video reportage, welke u kan inzetten voor uw marketingcampagne of gewoon leuk als aandenken.
 • Danseressen, Acrobaten, Vuurwerkers
 • Eén of meerdere sessie in een specifiek thema