Evenementen

Voeg de ‘WAUW’-factor toe aan uw evenement!

Het was echt heel goed. Wij hebben ervan genoten. Jullie weten heel goed sturing te geven aan het geheel. De presentatie was heel, heel bijzonder. Er is veel gelachen en veel genoten. Het was in de evaluatie het gedeelte wat er met kop en schouders bovenuit schoot!
Patricia van Dun, Warnaco / Calvin Klein Underwear

Drum Cafe ondersteunt tal van evenementen

Drum Cafe ondersteunt met interactieve drumsessies, shows en optredens een groot scala aan evenementen en maakt het tot een waar succes! Alle deelnemers worden actief betrokken en zijn door de live muziek, dans en zang veel meer toegespitst op wat er gebeurt en beleven alles op een intense manier.

Onze interactieve drumoptredens zijn ideaal voor:

  • Festivals, pretparken en dierentuinen
  • Sportevenementen en toernooien zoals marathons, atletiekwedstrijden, tennistoernooien, voetbalwedstijden etc.
  • Beurzen, bedrijfspresentaties, kennismakingsevenementen en netwerkbijeenkomsten
  • Productpresentaties en -promoties
  • Prijsuitreikingen en awards
  • Benefietconcerten, gala’s en fondsenwervingactiviteiten
  • Jaarlijkse feesten, nieuwjaarsfeesten en borrels
  • Fusies en verandertrajecten
  • Klantendagen, salesbijeenkomsten

Stelt u zich eens voor dat…..
bij de aftrap van uw evenement, of net voor het moment supreme – de gehele ruimte is gevuld met luid getrommel, gelach en iedereen zich op het puntje van z’n stoel bevindt in hoogste vorm van paraatheid met volle aandacht en enthousiame!

Een spectaculaire show als opening, afsluiting of tijdens uw evenement

Wij verzorgen een interactieve show tijdens uw evenement met instrumenten en danseressen, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen door te trommelen, te klappen of te shaken. We bieden interactieve drumshows, boomwhackershows en break-outshows aan, of een combinatie hiervan.

Interactieve drumshow
Bij een interactieve drumshow wordt gebruik gemaakt van percussie-instrumenten, zoals de djembé, waarbij iedereen zijn eigen djembé heeft en binnen enkele minuten onderdeel uitmaakt van een drummend orkest. Dit geeft nieuwe energie en leidt ertoe dat mensen snel in de stemming komen om met elkaar aan de slag te gaan en in contact te zijn. Dit wordt ondersteund door het leren van verschillende ritmes en het doen van vraag en antwoord spelletjes.

Boomwhackershow
Tijdens een Boomwhackershow krijgt iedereen een Boomwhacker. Boomwhackers zijnvrolijk gekleurde plastic buizen die perfect op toon zijn. De verschillende lengtes van de buizen, die allemaal een verschillende kleur hebben, geven verschillende klanken. Ze zijn ideaal als follow-up voor het drummen, om de muzikaliteit van mensen op een hoger niveau te brengen, aangezien ze uitermate geschikt zijn voor melodie. Als we met de boomwhacker in onze hand slaan, ontstaat er een geluid. Iedere kleur buis brengt een ander geluid voort. We splitsen de groep op in kleurgroepen aan de hand van de kleur boomwhacker die ze hebben gekregen. Zo kunnen we deelnemers gemakkelijk mengen. We leren iedere groep een verschillend ritme. Deze laten we samenkomen waardoor er een muzikaal geheel ontstaat en de groep wordt geleerd om als één geheel muziek te maken. Zo ontstaat er snel een sterk gevoel van eenheid.
Deze show is heel geschikt om nieuwe mensen te ontmoeten. De boomwhackers kunnen ook heel goed voor een buitenevenement gebruikt worden en uitgedeeld worden aan toeschouwers van bijvoorbeeld sportevenementen.

Break-outshow
Bij een break-out show zijn wij al aan het spelen als iedereen de zaal instroomt. Al binnnen de eerste minuut hebben we iedereen, spelend op een djembé, mee in het ritme. Vervolgens leren de deelnemers een paar beginselen over de djembé en komen dan los. Hierna worden de deelnemers opgesplitst in groepen en leert iedere groep een eigen ritme. Vervolgens worden de groepen weer samengevoegd om de verschillende ritmes aan elkaar te presenteren. We eindigen met een show waarbij we alle groepen de geleerde ritmes tegelijkertijd laten spelen, zodat er één geheel ontstaat.

Bodypercussie
Bij bodypercussie wordt muziek gemaakt met het lichaam – voeten, handen, billen, benen, schouders, borst – en worden er ritmes aangeleerd door op het lichaam te slaan, in de handen te klappen.

Deze optredens kunnen worden ingezet van 10 tot 10.000 personen. De duur van de show is vanaf 10 minuten tot 4 uur.

Doorlopend optreden op uw evenement

Animatie orkest
Wij staan doorlopend te spelen op een afgesproken locatie op uw evenement met een groot aantal verschillende Afrikaanse drums . Voorbijgangers worden uitgenodigd om mee te kijken en mee te spelen op een instrument naar keuze. Dit alles onder begeleiding vanprofessionele Afrikaanse muzikanten. De volgende instrumenten kunnen worden ingezet: Djembe’s, Doundoun’s, Seruba’s, Bougarabou’s, Sabar’s, Shequeres, Sanbang’s, Dumba’s, Kinkinee’s, Barique’s, etc

Dit is ideaal voor festivalsdierentuinenpretparken en attractieparken, omdat voorbijgangers op elk moment kunnen meedoen en weer uitstappen. Op deze manier creëeren wij een doorlopende interactieve show waarbij mensen zelf het gevoel ervaren dat ze onderdeel zijn van een drummend orkest.

Wij kunnen van dit orkest ook een bewegend animatie orkest maken van percussie muzikanten uit de hele wereld die swingend rondlopen en van hoek naar hoek trekken. Tegelijkertijd laten we toeschouwers meedoen met vraag en antwoord-klappen, zingen en bodypersussie.