Conferenties

Conferenties, congressen en productpromoties

Een Drum Cafe optreden is een krachtige manier om uw conferentie te openen of af te sluiten en de deelnemers tussen presentaties door nieuwe energie te geven en te focussen

Jullie drummen bezorgde ons enorm veel enthousiasme en opwinding! Ik bedank jullie voor de meest gedenkwaardige conferentie die we ooit hebben meegemaakt.
Fred Berkheimer, Vice President, Unilever

Spectaculaire opening of afsluiting

Traditioneel gezien, wordt drummen ingezet ter voorbereiding van rituelen en gemeenschapswerk om mensen te verbinden en energie te geven.
Open uw conferentie met interactief drummen en ga krachtig en energiek van start. Drummen breekt snel het ijs en verbreekt barrières tussen de deelnemers. Ervaar het energieverhogende effect van het drummen gedurende de dag en het gevoel van verbondenheid en kameraadschap dat het met zich meebrengt. Sluit uw conferentie weer af met een opzwepend einde dat ervoor zorgt dat de deelnemers de conferentie gemotiveerd, geïnspireerd en met nieuwe energie verlaten.

Aan het begin van de conferentie kennen mensen elkaar vaak niet, ze komen vanuit verschillende organisaties of verschillende onderdelen van een organisatie en verschillende delen van de wereld. Het Drum Cafe Team weet deze samenkomst om te toveren tot een geweldige start, door een energie neer te zetten die verbondenheid creëert en leidt tot het doorbreken van alle barrières en hiërarchieën.

Aan het eind van de conferentie is het belangrijk dat de delegatie met een gedenkwaardige herinnering en een voldaan en enthousiast gevoel naar huis gaat. Door Drum Cafe onderdeel te maken van uw conferentie blijft bij de deelnemers een gedenkwaardige indruk achter, een gevoel samen iets bereikt te hebben, een gevoel van verbondenheid en een geweldige tijd!

Drum Cafe kan een spectaculaire show verzorgen of een interactief optreden met Afrikaanse percussie, boomwhackers en danseressen, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen door te drummen, klappen of shaken. De bijbehorende instrumenten worden geleverd, zodat iedereen zijn of haar eigen instrument heeft en meedoet. De show kan worden ingezet vanaf 10 minuten tot 45 minuten.

Energieboost en oppepper gedurende de dag

Tijdens het verloop van de conferentie komt er een moment dat de energie en de aandacht van de deelnemers verslapt. Bedrijven investeren enorme bedragen om hun medewerkers deel te laten nemen aan conferenties en congressen. Een verslapping van energie leidt tot minder aandacht, concentratie en focus en daarmee wordt minder uit een conferentie gehaald. Drum Cafe is in staat om de gehele delegatie in het midden van de conferentie uit die dip te halen en ze ‘back on track’ te krijgen.

Een goed moment hiervoor is na de lunchbreak. Dit is een typisch moment dat mensen even bijkomen en extra energie kunnen gebruiken, zodat ze er weer fit, energiek en alert bij zitten, vol aandacht voor het middagprogramma. Een oppepper kan ook worden ingezet tussen presentaties door of voorafgaand aan een speech.

Bij conferenties en congressen wordt voornamelijk de linkerhersenhelft gebruikt – het rationele, beredenerende deel van de hersenen, het logisch denken. Een intermezzo met Drum Cafe spreekt de rechterhersenhelft aan – ons gevoel en onze creativiteit. Door dit gedeelte van de hersenen aan te spreken, worden de deelnemers gestimuleerd om ‘out of the box’ te denken en wordt hun creativiteit aangeboord. De deelnemers zijn actief bezig, maar hebben ondertussen een moment van ontspanning: even uit hun hoofd en bezig met hun lichaam, met muziek en aandacht voor ritme en voor elkaar en tegelijkertijd beleven ze samen een hoop lol. Het is een moment van ontspanning, opladen en enthousiasme en het effect ervan nemen ze de hele dag mee. Het geeft de hele groep focus en energie.

Samen drummen zorgt voor een interactieve conferentie. Terwijl iedereen de zaal instroomt, zijn wij al aan het spelen. Al binnen de eerste minuut hebben we iedereen, spelend op een eigen djembe shaker of boomwhaker, mee in het ritme. Vervolgens leren we de deelnemers een aantal verschillende ritmes en laten we iedereen samen spelen, zodat er één geheel ontstaat en de zaal een groot drummend orkest is! Grote groepen mensen kunnen een ongelofelijk orkest vormen en dat allemaal in dezelfde ruimte als waar de conferentie of het congres plaatsvindt! De interactieve optredens kunnen worden ingezet tot maximaal 10.000 deelnemers en duren vanaf 10 tot 45 minuten.

Productpromotie

Een drumsessie kan ook ingezet worden bij de promotie van een nieuwe product. Met een spectaculaire show brengen we de mensen in een hoge staat van emotie – van positiviteit, blijheid en enthousiasme  en creëren daarmee de ultieme sfeer en omstandigheden voor het promoten van uw product. U heeft de volle aandacht van alle deelnemers en het is daarmee zeer geschikt ter ondersteuning van uw realtime-communicatie.