De kracht van muziek en humor!

De kracht van muziek en humor!

2 min

facts on acts gastblog

Wat doet muziek en lachen met mensen?

Muziek zorgt voor ontspanning. Muziek wordt gebruik als afleiding van het normale leven. Je kunt je helemaal inleven in muziek. Even niet meer denken aan de stress en de zorgen van thuis, werk of andere dingen in het leven. Het maakt niet uit welke soort muziek je luistert, het is goed voor een mens om even ergens anders aan te denken, weg van al je zorgen, even lekker ontspannen.

Ook is muziek goed voor de teamgeest. Muziek maken is iets wat verbindt, het is iets wat mensen samen beleven en waar ze over kunnen praten.

Muziek is een universele taal. Interactief drummen breekt barrières van hiërarchie, leeftijd, geslacht, cultuur en taal.
Het breekt het ijs en is een effectieve manier om een diverse groep van mensen met elkaar te laten communiceren, naar elkaar te laten luisteren en als team samen te werken.
Het leidt tot een groepsgevoel, tot saamhorigheid, en geeft iedere deelnemer het gevoel ‘erbij te horen’.

Lachen versterkt het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter bestand is tegen virussen en bacteriën.
Lachen ontspant en vermindert stress, de bloeddruk en hartproblemen. Het verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed, stimuleert de bloedsomloop en ontspant de spieren. Tijdens het lachen komt er endorfine vrij in je hersenen, waardoor je je goed gaat voelen en eventuele pijn en een teveel aan stresshormonen vermindert.

Drum Cafe speelt hier op in: tijdens zakelijke evenementen wordt er lang stil gezeten en moeten de aanwezigen veel informatie tot zich nemen. Als men te lang geconcentreerd moet luisteren, wordt het menselijk lichaam moe en kan het niet meer optimaal functioneren.

Door tussen lezingen of presentaties door interactie met de aanwezigen doen, worden de hersenen gestimuleerd en kan er daarna weer fris nieuwe informatie opgenomen worden. Door even uit de “comfort zone ‘ te gaan  wordt het lichaam weer actief en kun je er weer met frisse energie tegen aan.

Heeft u binnenkort een teamuitje, congres, trainingsdag, vergadering of  bedrijfsfeest?
Drum Cafe zorgt voor een ontspanning door inspanning!

Wij geven interactieve sessies waar professionaliteit en teamgeest vooropstaat.
We gebruiken ritme en humor om de saamhorigheid te vergroten en energie op te bouwen.
Deze vorm van interactief entertainment zorgt voor ontspanning, waardoor het mensen samen brengt, verbindt, ontstresst en inspireert.Wij noemen dit “Serious Fun

https://www.facebook.com/drumcafeeuropebenelux
https://www.linkedin.com/company/drumcafe?trk=top_nav_home
https://twitter.com/DrumcafeBenelux