Kracht van trommelen

Drummen, Afrikaans trommelen, is een aloude manier van communiceren en het vormen en versterken van een gemeenschap. In Afrika en tal van andere culturen wereldwijd, wordt er voorafgaand aan het nemen van belangrijke beslissingen, een bijeenkomst georganiseerd in het centum van het dorp waar muziek wordt gemaakt. Het plezier van muziek maken, breekt barrières en creëert een gevoel van eenheid en saamhorigheid en stelt de gemeenschap in staat om op een effectieve manier beslissingen te nemen.

Voordelen van gezamenlijk drummen

Een bedrijf of team is een gemeenschap en de waarde van een verenigde gemeenschap is kostbaar. Gezamenlijk drummen in een groep op Afrikaanse trommels, verenigt uw team, versterkt verbinding en verbetert de groepsdynamiek.

Leidt tot eenheid en teambuilding

Muziek is een universele taal. Interactief drummen breekt barrières van hiërarchie, leefttijd, geslacht, cultuur en taal. Drummen breekt het ijs en is een effectieve manier om een diverse groep van mensen met elkaar te laten communiceren, naar elkaar te laten luisteren en als team samen te werken en muziek te maken. Het leidt tot een groepsgevoel, tot saamhorigheid, en geeft iedere deelnemer het gevoel ‘erbij te horen’.

Stimuleert, geeft ontspanning en maakt mensen ontvankelijk

Het brengt mensen snel in een staat waarin ze gefocust en helder zijn. Drummen is daardoor ideaal voor lange conferenties en congressen – om deelnemers nieuwe energie te geven en op te peppen tussen presentaties door of voorafgaand aan een speech. Drummen ontlaadt stress – zodra je begint te trommelen, bevindt je je direct in het hier en nu.

Het boort creativiteit aan

De deelnemers wordt geleerd om te stoppen met denken en om het ritme te voelen! De linker- en rechterhersenhelft worden tegelijkertijd gebruikt. Dit stimuleert het creatieve of het ‘out of the box’-denken.

Leren en inzicht

De analoog tussen het orkest en het team geeft een enorm inzicht. De deelnemers leren door de muzikale ervaring hoe belangrijk het is om samen te werken en naar elkaar te luisteren. Ze leren ook hoe groot het belang is van hun eigen, individuele inbreng, binnen de context van het team.

Plezier!

Het aspect ‘plezier’ bij Drum Cafe is enorm aanstekelijk – zelfs de meest gereserveerde of cynische persoon van het team zal aan het einde van het event lachend en trommelend zich uitleven. Interactief drummen met Drum Cafe is een feest!

Waarom kiezen om met uw bedrijf te gaan drummen?

Naast de genoemde voordelen, zijn er tal van andere redenen om ervoor te kiezen om met uw bedrijf of tijdens uw evenement te drummen.

Drummen is kort en krachtig

Muziek is een universele taal. Interactief drummen breekt barrières van hiërarchie, leefttijd, geslacht, cultuur en taal. Drummen breekt het ijs en is een effectieve manier om een diverse groep van mensen met elkaar te laten communiceren, naar elkaar te laten luisteren en als team samen te werken en muziek te maken. Het leidt tot een groepsgevoel, tot saamhorigheid, en geeft iedere deelnemer het gevoel ‘erbij te horen’.

Het meest toegankelijke instrument dat er bestaat

De trommel is het makkelijkste instrument om te bespelen voor niet-muzikanten. Om te kunnen trommelen heb je geen talent, aanleg of lichamelijke vaardigheden nodig – alleen maar een dosis plezier! Aangezien we 9 maanden lang de hartslag van onze moeder horen, is de trommelslag in ieder van ons van nature aanwezig.

Makkelijk te organiseren

Een Drum Cafe evenement is makkelijk te organiseren. Overal waar uw evenement plaatsvindt kan een drumevenement plaatvinden. We komen naar de locatie waar u uw evenement houdt en nemen voor iedere deelnemer een trommel of ander percussie-instrument mee. Dit kunnen we doen voor groepen vanaf 20 personen tot zeer grote groepen van duizenden mensen. Het enige waar u voor zorgt is de ruimte en stoelen.

Unieke ervaring: krachtig en opwindend

De ervaring van het trommelen in een groep is uniek en laat een geweldige indruk achter bij de deelnemers. Ze gaan gegarandeerd naar huis met verhalen over hun belevenissen tijdens de interactieve drumsessie. Trommelen is simpelweg de meest krachtige tool voor teambuiding en de meest opwindende vorm van entertainment voor bedrijven.

Body percussie, vocal p ercussie en boomwhackers

Tijdens de drumsessies wordt ook vocal percussie en bodypercussie ingezet en kunnen boomwhackers (plastic buizen waar muziek mee wordt gemaakt) gebruikt worden in plaats van trommels om een orkest te vormen.

Drummen verenigt, geeft energie en inspireert! Het creëert direct betrokkenheid en het is leuk!